söndag 5 juni 2011

Simpel vimpel

Såna här vimplar har man kunnat se i inredningstidningar ett tag nu och de är jätteenkla att göra själv. Har man bara lite tygrester och en bit snöre så är man hemma. Tänk på att gamla tygrester kan vara avlagda kläder, gamla påslakan etc. Det kan vara fint att hitta ett färgtema att hålla sig till, men själv valde jag med flit att bryta av det blå-lila med lite orange, så att det inte skulle bli för matchigt.


Börja med att skapa en mall i papp i vimpelns form. Dvs en triangel med långa sidor. När du sen ritar av mallen på tyget, lägg till några centimeter i överkanten som du kan vika ner till en tunnel för snöret som du hänger vimplarna på.

Jag gjorde mina vimplar i dubbelt tyg för att slippa fula baksidor, men det var nog ganska onödigt. Sicksackade ihop dem med avvikande färg på tråden för att få till ytterligare en färg-effekt. Använder man enkelt tyg kan man förmodligen hoppa över att sicksacka kanterna, såvida man inte har ett tyg som fransar mycket.

Tunneln för snöret skapar man genom att vika ner kortsidan ett par centimeter och sy en söm 1,5 centimeter från samma kortsida. Trä snöret igenom.

4 kommentarer:

  1. Den apan känner jag.

    SvaraRadera
  2. älskar vimplar av tyg, har aldrig gjort nån själv, men en dag ska det bli av. himla fin din orange-blåa :)

    SvaraRadera
  3. Tack! Härmed uppmanas också alla att kolla in LaNinjas fantstiska smycken! http://www.laninja.se/

    SvaraRadera